Nieuws

Internet Explorer is voor dummies

1 augustus 2011 10:06

<p><strong>Een online IQ-test wijst uit dat gebruikers van Internet Explorer een lager IQ hebben dan andere browsergebruikers.</strong></p><p><a href="http://www.aptiquant.com" target="_blank"></a></p>

AptiQuant, een Canadees consultingbedrijf dat online tools ontwikkelt om het potentieel van bijvoorbeeld werknemers te meten, bood 100.000 mensen een gratis online IQ-test aan. Het bedrijf zette de gemiddelde IQ-scores tegenover de gebruikte webbrowser. De resultaten zijn verbluffend.

Volgens het rapport (pdf) zou het gebruik van de browser rechtstreeks correleren met het IQ van de mensen. Vrijwel alle versies van Internet Explorer wijzen op mensen met een lager IQ. Hoe ouder IE des te lager het IQ.

Juich echter niet te vroeg als je FireFox-, Chrome- of Safari-gebruiker bent. Volgens het onderzoek ligt jouw IQ wel iets hoger maar je behoort niet tot de echte bollebozen, zeker als je FireFox gebruikt. Opera-mensen zijn kennelijk het slimst. Ook de gebruikers van IE met Chrome frame of Camino behaalden een hoge score.

Update: Het onderzoek is vermoedelijk een hoax.