Nieuws

Even je iPhone leeggieten

11 juli 2011 16:01

<p><strong>Apple werkt aan een technologie waarmee je bestanden van het ene iOS apparaat naar het andere overseint, alsof je ze giet.</strong></p><p></p>

HP introduceerde eerder dit jaar de TouchPad met de ‘Touch to Share’ mogelijkheid waarmee je bestanden kan overseinen door een smartphone met de TouchPad aan te raken. Op een iPhone of Android smartphone kan dat ook via de app Bump.

Apple werkt echter al achttien maanden aan soortgelijke technologie. Daarmee kun je je bestanden van bijvoorbeeld een iPhone naar een iPad overgieten, alsof je een glas water leeggiet. Apple heeft hiervoor patent aangevraagd en beschrijft nog meer varianten om bestanden over te seinen.

Met het geluid van een stofzuiger zou je bijvoorbeeld bestanden kunnen opzuigen van het ene naar het andere apparaat als een bepaalde verbinding aanstaat. Apple beschrijft ook een manier om bestanden met touch gestures naar een ander apparaat te sturen. Door een bestand een zwiep te geven in de richting van een iOS apparaat zou het bestand ook overgezet kunnen worden.