Nieuws

Film van de week: Limitless ***

7 april 2011 15:14

<p><strong>Onze hoofdredacteur kijkt verdacht veel films. Zoals naar Limitless die vandaag in premiere gaat.</strong></p><p></p>

De belofte van Limitless (imdb) is helaas groter dan de film daadwerkelijk biedt. Bradley Cooper (oa The Hangover) speelt zeer verdienstelijk Eddie Morra, een schrijver met een contract maar geen inspiratie wiens vriendin (Abbie Cornish) hem verlaat omdat hij een, tja, loser is.

Dan komt hij in aanraking met de experimentele drug NZT en de wereld gaat letterlijk en figuurlijk voor hem open. Een populaire misvatting wil dat we slechts twintig procent van onze hersencapaciteit gebruiken en dit goedje boort de rest aan. Morra rondt opeens zijn boek af in vier dagen, leert talen in een oogwenk en werkt zich naar binnen in de financiƫle wereld (Robert de Niro) met recordwinsten op de beurs. NZT blijkt echter niet zonder risico en Morra raakt verwikkeld in enkele vuige zaken.

De film springt slordig om met zijn plotlijnen en laat het potente concept van NZT, waarmee een ieder zijn volste zelf kan zijn, grotendeels onbenut. De film gebruikt, zoals Ebert schrijft, eigenlijk maar twintig procent van zijn potentie. Toch was ik tot het einde geboeid.

Beoordeling: ***

(* = fail ** = jammer *** = not bad **** = aanrader ***** = classic)