Nieuws

iPad 2 is sneller, dunner en lichter

2 maart 2011 21:23

<p><strong>De iPad 2 is al op 25 maart verkrijgbaar in Nederland en bevat camera's voor Facetime en een gyroscoop.</strong></p>

Steve Jobs kondigde de tweede generatie van de tabletcomputer zelf aan. Het populairste gerucht, twee camera's, is waar. De achterste camera kan net als de iPhone 4 in HD filmen, terwijl de voorste vooral voor Facetime-gebruik is bedoeld. De grootste technische nieuwkomer in de iPad 2 is de A5. Deze dual-core processor is twee keer sneller dan zijn voorganger en kan tot negen keer sneller beeld renderen.

De dikte is met 33 procent afgenomen: van 13,4 naar 8,8 millimeter. Hierdoor is hij ook wat lichter. Ondanks het compactere formaat belooft Apple dat de batterijduur zijn legendarische tien uur zal behouden, met een standby-tijd van ongeveer een maand.


Nog 8,8 mm dun.

Op 11 maart kunnen de Amerikanen in de rij voor de iPad 2. Twee weken later, op 25 maart, lanceert hij ook in 25 andere landen, waaronder Nederland. Een geruststelling na de lancering van de eerste iPad, die in Nederland pas maanden na de Amerikaanse plaatsvond.

Het 16 gb model kost 499 dollar, de 32 en 64 gb versies zijn respectievelijk 599 en 699 dollar. 3G kost bij ieder model 130 dollar extra. Een witte variant is ook beschikbaar - dit keer vanaf dag één. Op de witte iPhone 4 wachten we nog steeds.

Tegelijkertijd met de iPad 2 lanceren ook twee Apple-programma's in de App Store: iMovie for iPad en Garage Band for iPad. Hiermee kun je video en muziek editen op je tablet, en zelfs muziek produceren.

Dat Steve Jobs de presentatie zelf deed was opmerkelijk. Een tijd terug ging hij met ziekteverlof.


Apple gaat ook smart covers voor de iPad verkopen.