Nieuws

T-Mobile overweegt afsluiten dataverkeer op piekdagen

31 januari 2011 08:21

<p><strong>T-mobile overweegt om tijdens piekdagen als Koninginnedag en Nieuwjaar diensten als YouTube af te sluiten.</strong></p>

Dat bevestigde een woordvoerder van T-mobile zaterdag aan het AD. Op dergelijke drukke dagen dreigt het dataverkeer het netwerk van T-mobile dusdanig te over te belasten dat gewoon bellen en sms'en soms ook uitvalt. T-mobile houdt nu een proef in de regio Den Haag en Rijswijk om te achterhalen op welke manier het dataverkeer tijdens piekuren het best kan verwerken.

Het bedrijf onderzoekt of bijvoorbeeld het afsluiten van specifieke diensten als YouTube of het versturen van videofilmpjes te beperken tijdens piekuren kan voorkomen dat klanten niet meer zouden kunnen bellen. Ondanks dat het bedrijf vorig jaar de netwerkcapaciteit verdubbelde kan het de enorme opmars van de smartphone niet bijbenen.

Bovendien maakt de helft van alle mensen met een smartphone gebruik van T-mobile. ‘We willen met de proef bekijken welke diensten het belangrijkst zijn voor klanten. Door het netwerk verder te optimaliseren moeten die diensten tijdens piekdrukte gewoon door kunnen gaan’, aldus de woordvoerster van T-mobile.