Nieuws

Eigen kanaal bij WeTransfer

17 december 2010 14:25

<p><strong>Wie regelmatig gebruikmaakt van WeTransfer kan er nu ook voor kiezen om een eigen kanaal te openen. Binnenkort met nog meer achtergronden.</strong></p> <p></p>

Als je regelmatig grote bestanden verstuurt en/of ontvangt, kun je eigenlijk niet zonder een dienst als WeTransfer. Bij Bright waar we – zeker voor het tijdschrift – nogal eens grote hoeveelheden foto's, pdf-bestanden en bewegend beeld op en neer moeten sturen, maken we er vrijwel dagelijks gebruik van.

Daarvoor hebben we onze eigen pagina, bright.wetransfer.com. En zo'n eigen subdomein is nu voor iedereen weggelegd. Op je eigen channel kun je tegen betaling van 120 dollar per jaar je eigen wallpaper plaatsen die je vervolgens kunt doorlinken naar je site, Twitter-account of een willekeurige andere pagina. Extra voordeel van een eigen kanaal: de bestanden blijven er een maand lang opstaan, in plaats van de twee weken op de gewone dienst.

Met de mogelijkheid voor iedereen om een eigen channel te starten, voorziet WeTransfer naar eigen zeggen in een behoefte. 'We kregen enorm veel verzoeken van zowel consumenten als bedrijven of ze een eigen WeTransfer-channel konden krijgen', aldus Rinke Visser, medeoprichter en COO van WeTransfer.

Met een eigen channel krijg je niet meer de advertenties van WeTransfer voorgeschoteld, maar kun je zelf de achtergrond bepalen waarnaar de bezoekers kijken tijdens het uploaden. Visser: 'Op die manier kun je klanten ook middels backgrounds op de hoogte te brengen van nieuwe services of producten.' Vanaf januari kunnen channel-beheerders drie verschillende achtergronden laten rouleren.