Nieuws

Digitaal kerstdiner

15 december 2010 09:12

<p><strong>Thuis achter de computer kan ook gezellig zijn.</strong></p><p></p>

Een kerstdiner doe je doorgaans met je familie. Maar wat als je familieleden over verschillende landen verspreid zijn, of als je om andere redenen niet allemaal tegelijk aan één tafel kunt zitten? Het Virtual Holiday Dinner maakt het mogelijk om via Skype toch samen te dineren. Dat doe je bij een knipperende kerstboom en prachtig gedekte tafel waaraan vijf robots met een beeldscherm als hoofd zitten. Beweeg jij thuis achter Skype je hoofd naar links, waar Oom Piet zich bevindt, dan zal ook jouw robot zijn monitorhoofd naar links bewegen voor een onderonsje.

Om aan het digitale diner meer te kunnen doen, moet je net als in het echt een tafeltje reserveren. Het diner duurt maar een kwartier, wat waarschijnlijk voorkomt dat het diner ontaardt in dronken verwijten die de sfeer vergallen.

Het samenzijn wordt je aangeboden door de Amsterdamse vestiging van het toonaangevende reclamebureau Wieden + Kennedy. Die kunnen met al hun wereldwijde vestigingen de setup goed hergebruiken voor een conference call met non-verbale communicatie.

Virtual Holiday Dinner from virtual holidaydinner on Vimeo.