Nieuws

Steve Jobs: iPad-rivalen gaan mislukken

19 oktober 2010 09:10

<p><span style="font-size: 11.6667px;"><strong>Steve Jobs vindt 10 inch de minimale schermgrootte voor tablets. De iPad-rivalen met 7 inch schermen noemt hij 'dead on arrival'.</strong></span></p>&#13; <p></p>

Steve Jobs heeft in een toelichting bij Apple's kwartaalcijfers - met een recordverkoop van 14 miljoen iPhones en 4 miljoen iPads - kritiek geleverd op de tablets waar Apple's concurrenten mee komen. Er zijn volgens Jobs maar een paar relevante rivalen voor de iPad en de meeste daarvan hebben een 7 inch scherm, zoals de Samsung Galaxy Tab en Blackberry's Playbook. Maar 7 inch is veel te klein voor een tablet, meent Jobs.

'Het is alsof je een iPad-scherm door midden snijdt. Dat is niet goed genoeg voor tablet-apps. Je moet ook schuurpapier meeleveren zodat mensen hun vingers kleiner kunnen schuren. Wij vinden 10 inch de minimale schermgrootte om goede tabletapplicaties te kunnen bouwen', aldus Jobs tijdens een conferencecall met beleggers.

De Apple-baas stelt dat zelfs Google tabletfabrikanten aanraadt te wachten op het verschijnen van de nieuwe versie van Android volgend jaar. 'De fabrikanten negeren dat waardoor hun tablets geen goede apps hebben. Ook hebben concurrenten moeite om tot dezelfde lage prijzen te komen, zelfs met kleinere schermen. Deze tablets zijn DOA: dead on arrival. We gaan er plezier aan beleven', aldus Jobs. De Galaxy Tab van Samsung is bijvoorbeeld in Nederland, zonder mobiel abonnement, iets duurder dan de iPad. 'We hebben een goed product, dat moeilijk te overtreffen is. we hebben de iPad best agressief geprijsd. We willen deze strijd winnen.'

Over het gebrek aan Flash-ondersteuning zegt Jobs dat 'de meeste video op het web al beschikbaar is in HTML5', wat wel werkt op de iPad. Maar dat is overdreven. De populairste videosites hebben HTML5-spelers, maar veel sites met filmpjes werken nog exclusief met Flash.