Nieuws

KPN en Vodafone gaan iPhone verkopen

13 oktober 2010 09:56

<p><strong>T-Mobile is niet langer de enige partij die de iPhone in Nederland mag aanbieden. </strong></p>

KPN en Vodafone gaan de smartphone eveneens verkopen.

KPN zal de iPhone 4 (en de 8GB-versie van de 3GS) aanbieden via zijn merken KPN, Hi en Telfort. Wanneer de verkoop begint, is nog onduidelijk. 'Nadere details over verkrijgbaarheid, prijzen en pakketten volgen te zijner tijd', aldus KPN in een verklaring.

Ook Vodafone gaat de iPhone 4 verkopen, zo meldt Tweakers.net. Details over de start van de verkoop en aparte abonnementen zijn ook bij Vodafone nog onbekend.

Dat Vodafone en KPN zich nu ook op de iPhone-markt storten, is slecht nieuws voor T-Mobile. De telecomaanbieder kreeg het afgelopen jaar veel kritiek vanwege de slechte dekking. De slechte ervaringen zullen het voor menige iPhone-bezitter aantrekkelijk maken om over te stappen naar een concurrent.

Of de T-Mobile-klanten ook daadwerkelijk overgaan, hangt wel af van de aanbiedingen die Vodafone en KPN hun gaan doen. Komen zij net als T-Mobile met een abonnementsvorm met onbeperkt mobiel internet voor een vaste prijs, dan zullen Vodafone en KPN een aantrekkelijk alternatief vormen.

Tweakers.net meldt echter dat KPN in ieder geval een limiet zal instellen voor iPhone-gebruikers. Wie boven die datalimiet uitkomt, moet vijf cent per MB gaan betalen.