Nieuws

Samsung Galaxy Tab helft lichter dan iPad

2 september 2010 12:25

<p><strong>Samsungs Galaxy Tab is het kleine alternatief voor de iPad en weegt de helft.</strong></p>&#13; <p></p>

De Galaxy Tab is een van de eerste serieuze iPad-rivalen. Ga maar na: hij heeft een ander formaat waardoor hij makkelijker met één hand is vast te houden en makkelijker is mee te nemen. De Galaxy Tab weegt maar 380 gram, ongeveer de helft van wat de iPad weegt. Hij werkt met Android 2.2 en heeft een snelle chip, 3G, wifi, Full HD-video meer aansluitmogelijkheden dan de iPad (usb, hdmi), GPS-navigatie en een cameraatje voor videobellen en augmented reality. Een vrij complete tablet dus.

Samsung onthulde de Galaxy Tab na weken van teasen en lekken donderdag tijdens de IFA elektronicabeurs in Berlijn. Met de specs zit het wel snor: de Tab heeft de snelste varianten van mobiel internet (HSDPA), het snelle wifi-n en Bluetooth 3.0. De camera heeft 3.0 megapixels en een led-flits.

Samsung wil ook content als muziek, video en e-books gaan verkopen, maar het aanbod verschilt per land. Navigatie gaat via Google Navigation, inclusief Street View. De eerste hands-on filmpjes zijn er al.

Zoals Engadget terecht opmerkt hangt het succes van de Android-tablets voor een groot deel af van andere partijen dan Samsung: Google moet Android nog geschikter maken voor tablets en vooral externe ontwikkelaars moeten tablet-apps gaan maken. Voor de iPad bestaan inmiddels 25 duizend apps. Dat moet bij Android nog allemaal beginnen te lopen. Samsung heeft zijn deel van de puzzel in elk geval redelijk goed volbracht.