Nieuws

Philips breidt NetTV uit met omroepen

22 juli 2010 09:05

<p><strong>Philips-tv's met Net TV krijgen aparte apps voor content van Avro, Vara en Vpro. Er is nog geen Uitzending Gemist-versie voor het tv-platform.</strong></p>Philips heeft het online gedeelte in zijn hd-tv's, NetTV, uitgebreid met materiaal van de omroepen Avro, Vara en VPRO. Net TV biedt ook toegang tot content van RTL Gemist en Eredivisie Live, maar nog geen Uitzending Gemist. De Publieke Omroep wil nog niet voor elk tv-platform speciale Uitzending Gemist-versies optuigen. Daardoor moet Philips wel per omroep samenwerkingen starten.

Van de VARA zijn nu De Wereld Draait Door en Pauw en Witteman terug te kijken. De AVRO brengt concerten van klassieke muziek naar Net TV en de VPRO maakt zijn filmsite Cinema.nl toegankelijk via de afstandsbediening voor actuele filmtips en -recensies. Het NOS Journaal was al eerder als app beschikbaar op NetT V.

In totaal telt het Philips-systeem nu zestig online apps, zoals de online videotheek van Videoland, internetbankieren van de Rabobank, PSV, Radio 538, muziekzender Xite, restaurantsites Iens en Thuisbezorgd of Voetbalprimeur.nl. Ook Bright TV is sinds maart 2009 beschikbaar via Net TV (zie ook de Uitpakparty van vorig jaar).

De NPO, de centrale organisatie van de Nederlandse Publieke Omroep, biedt nog geen Uitzending Gemist aan op internet-tv's. 'We zijn terughoudend omdat we niet kunnen garanderen dat de kwaliteit voldoende zal zijn', zei internetcoördinator William Valkenburg van de Publieke Omroep in mei. Een app voor de iPad is ook nog niet in de maak.

Voor Samsungs alternatief Internet@TV zijn nu in Nederland zo'n vijftien widgets beschikbaar, waaronder Hyves, NOS, Nu.nl, Buienradar, Fileindex, 9292OV, Cinenews, ABN Amro, Quote, Funda, en Panorama. De platforms van Philips en Samsung krijgen dit najaar nog concurrentie van Google TV, waarvoor Google samenwerkt met onder meer Sony en Logitech.

Update: Philips maakte donderdag bekend dat er ook een video-on-demanddienst komt op NetTv. In samenwerking met Videoland zijn via het systeem films te huren.