Nieuws

Online community doneert aan sci-fi serie

23 juni 2010 10:28

<p><strong>Vorige week werd de eerste aflevering van de sci-fi televisieserie Pioneer One online gelanceerd. Donaties moeten het vervolg mogelijk maken.</strong></p>&#13; <p></p>

Pioneer One is een zevendelige sci-fi televisieserie die je niet op televisie zal zien. De makers distribueren de serie via het VOD- platform dat onafhankelijke filmmakers helpt hun werk via filesharing zoals BitTorrent en LimeWire gratis te verspreiden.

Pioneer One is het recentste project van Josh Bernard en Bracey Smith die eerder VODO's grootste hit The Lionshare produceerden. In Pioneer One verspreidt een object aan de hemel straling over Noord Amerika. Uit angst voor terrorisme gaan agenten van U.S. Homeland Security op onderzoek uit. Wat ze ontdekken heeft implicaties voor de hele wereld.

De pilot werd voor 6000 dollar geschoten en het geld werd opgebracht via het microfinancieringsplatform Kickstarter. De financiering van de volgende afleveringen moet uit donaties komen. In minder dan een week heeft de eerste aflevering al bijna 5500 dollar opgebracht. Het streven is 20 duizend dollar om de komende drie afleveringen te kunnen schieten. Wil je niet doneren dan vragen de makers of je op zijn minst helpt om de downloadlink te distribueren.

Je kan je afvragen of dit soort projecten de toekomst van televisie zijn. Ik twijfel. Hoewel ik dit initiatief van harte steun en zeker een paar euro doneer, vraag ik me af of ik in de toekomst bereid zou zijn iedere keer een euro of vijf te doneren. Als er in de toekomst honderden shows op deze manier worden aangeboden dan is de noviteit er vanaf en word je veeleisender. Ik wil dan waarschijnlijk niet meer dan een euro voor een aflevering betalen. Dan hebben de indies nog veel meer vrijwillig betalende kijkers nodig om hun shows te financieren. Sceptisch of niet, ik hoop van harte dat een dergelijk distributiemodel in de toekomst haalbaar wordt en zeker voor Pioneer One zal slagen.