Nieuws

Spanje wint het WK met 3-1

8 juni 2010 15:06

<p><strong>In een simulatie van EA's video game FIFA 2010 World Cup South Africa wint Spanje de finale. Nederland komt tot de kwartfinale.</strong></p>&#13; <p></p>

Het WK is natuurlijk nog niet gespeeld, maar in de WK-variant van het voetbalspel FIFA 2010 heeft EA de wedstrijd alvast gesimuleerd. Winnaar van dit wereldkampioenschap is Spanje dat na een 0-1 achterstand terugkomt en tegenstander Brazilië verslaat.

Leuk, maar is zo'n uitslag eigenlijk geloofwaardig? EA Sports producer Matt Prior zegt dat de wedstrijd best zo zou kunnen verlopen. FIFA 2010 is volgens hem een realistische representatie van voetbal waarin verschillende data over bijvoorbeeld snelheid, kracht en samenspel realistisch zijn verwerkt. Natuurlijk hoeft het WK niet zo te verlopen, maar het is best mogelijk.

Nederland doet het overigens niet eens zo slecht in de simulatiewedstrijd en bereikt de kwartfinale waar het met een nipte 3-2 nederlaag wordt verslagen door Brazilië. De zwakke plek van Nederland is volgens de simulatie de verdediging, maar wanneer de Grote Vier - Robin van Persie, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Rafael van der Vaart - worden opgesteld wint Nederland vrij eenvoudig. Zodra van Persie of van der Vaart vervangen wordt door Kuyt doet het Nederlands elftal het beduidend minder.