Nieuws

Spotify nu gestart in Nederland

18 mei 2010 09:56

<p><strong>Muziekdienst Spotify biedt in Nederland drie keuzes: gratis met reclame, of reclamevrij voor 5 euro of 10 euro per maand.</strong></p>

De streaming muzieksoftware Spotify is dinsdag in Nederland gestart en biedt nu een iets ander model dan voorheen. Er is keuze uit drie smaken. Spotify Open is een gratis versie met reclames, zowel banners als audioboodschappen tussen nummers. Gratis gebruikers kunnen echter in Nederland maar maximaal 20 uur per maand luisteren. Goed voor 300 liedjes, zegt Spotify. Spotify Open vervangt het oude Spotify Free, dat die limiet niet had.

Spotify Unlimited is een abonnementsvorm waarmee gebruikers voor 5 euro per maand onbeperkt en reclamevrij kunnen luisteren op hun computer. Spotify Premium kost 10 euro per maand en biedt ook offline luisteren naar de eigen playlists en mobiele toegang. De audiokwaliteit van premium is ook beter: 320 kbps in plaats 160 kbps. Betalen gaat per creditcard of Paypal. Ons populairste online betaalmiddel, iDeal, gebruikt Spotify nog niet.

Om de lancering in Nederland te vieren biedt Spotify exclusief toegang tot de single Schouder aan Schouder van Guus Meeuwis en Marco Borsato. Spotifygebruikers kunnen daar nu al naar luisteren terwijl de single zelf pas vrijdag uitkomt.

Dinsdag verscheen ook de Spotify-app in de Nederlandse App Store en de Android Market. Er is ook een Symbian-client voor Nokia-toestellen. Spotify biedt sinds kort ook diverse sociale functies. Zo zijn Facebookvrienden aan het programma toe tevoegen en kan je liedjes via Twitter en Facebook delen. Ook de eigen muziekcollectie op de computer is af te spelen via Spotify. Wil je een los liedje toch opslaan als mp3-bestand, dan stuurt Spotify je via de Buy-knop naar downloadsite 7Digital.

Volg ook onze continu ververste Spotify-playlist met goede optredens die de komende dagen, weken en maanden in Nederland op de agenda staan.