Nieuws

Populairste filmpje krijgt antwoord van politici

16 mei 2010 13:51

<p><strong>NOS heeft een YouTube-kanaal opgezet waar je via een filmpje een vraag kan stellen aan politici. </strong></p>&#13; <p></p>

NOS Nederland Kiest heeft een eigen YouTube kanaal geopend. Kiezers kunnen met een videoboodschap een vraag stellen aan politici in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni. De NOS gaat proberen om antwoord op je vraag te krijgen, maar kan helaas geen garantie geven.

Heb je de meeste stemmen op je filmpje, dan wordt je vraag wel gesteld bij het lijsttrekkersdebat op 8 juni. Verder is er kans dat je filmpje gebruikt wordt tijdens tv-en radiouitzendingen van de NOS. Hoe korter en creatiever je filmpje dus is, hoe meer kans je maakt. Tot nu toe zijn er twaalf video's te bekijken op het kanaal, met vooral veel vragen van jongeren.

Het is te hopen dat iedereen die de moeite heeft genomen een filmpje te maken ook antwoord krijgt. Het lijkt me dat de politici zo slim zijn om - desnoods buiten de NOS om - gewoon een reactie te plaatsen bij de video's van de vragenstellers.

Het initiatief van de NOS is mooi, maar toch ook ietwat omslachtig. Het is eigenlijk best gek dat je na al je moeite, zou moeten hopen dat je antwoord krijgt op je vraag. Als politici tegenwoordig deur na deur aflopen om een gesprek aan te gaan, zullen ze nu maar al te graag antwoord geven aan iemand die moeite doet een filmpje te maken. Voor politici zal het niet veel uitmaken hoe leuk of creatief je die vraag hebt gesteld.