Nieuws

Spotify start op 18 mei in Nederland

5 mei 2010 09:41

<p><strong>De populaire streaming muziekdienst Spotify gaat op 18 mei eindelijk in Nederland van start.</strong></p>&#13; <p></p>

Spotify-directeur Tobias Edström meldt de lanceringsdatum van 18 mei aan VPRO's 3voor12. Tot nu toe staat Spotify geen aanmeldingen door gebruikers met Nederlandse ip-adressen toe. De site is wel actief in thuisland Zweden, Finland, Noorwegen, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. In januari werd al bekend dat Spotify in 2010 zou starten in Nederland.

Met Spotify kunnen internetters in sommige landen gratis naar meer dan 7 miljoen liedjes luisteren, in ruil voor reclame tussendoor of voor een tientje per maand zonder commercials. De site is een groot succes in vooral het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Spanje. De Britten meldden zich afgelopen herfst zo massaal aan dat het slot er op ging.

Spotify haalde eind vorig jaar onze Bright 25 van 2009. Het is immers een goed voorbeeld van een groeiende trend op online muziekgebied: streamen vervangt downloaden. En mijn Facebook-actiegroep kan ik nu opheffen.