Nieuws

Houten kleed nu echt in productie

5 mei 2010 09:46

<p><strong>Goed nieuws voor de liefhebbers van het Wooden Carpet. Het is geen prototype meer maar is echt te koop. </strong></p>&#13; <p></p>

Altijd jammer zo'n prototype waar je hebberig van wordt. Voor de liefhebbers van het houten kleed waar we in januari over schreven, is er echter goed nieuws. Was het eerst nog een uniek exemplaar, nu is het Wooden Carpet in productie. De Duitse firma Boewer heeft het driedimensionale werk van Elisa Strozyk opgenomen.

Er zijn vier varianten die corresponderen met vier verschillende geometrische patronen. Wentwood is opgebouwd uit zeshoekige modules en Mortimer maakt ronde vormen. De beide smallere tapijten met franjes aan twee kanten zijn Sherwood (met voornamelijk scherpe punten) en Ashdown, bestaand uit sterren. In elk model wordt een scala aan verschillende soorten hout gebruikt zoals kersenhout, peer, mahonie, ahorn, eik, beuk en bubinga. Alleen de Mortimer is volledig in teak uitgevoerd. Prijsindicatie is opgevraagd, en als het enigszins betaalbaar is doe mij maar de Sherwood graag.

Boewer verkoopt in de collectie van slechts zes objecten werk van topdesigners als Konstantin Grcic en Werner Aisslinger maar maakt ook eigen ontwerpen. Als het maar Duits en uit hout is, lijkt het.

UPDATE: prijzen Ashdown 1990, Sherwood 2190, Wentwood 2995, Mortimer 3290 euro.