Nieuws

Tura: de meest bekroonde creatieve hond

8 april 2010 10:26

<p><strong>Vanavond worden de SpinAwards uitgereikt. Prijzen zijn belangrijk in de reclame. Een geduchte tegenstander is Tura de hond. </strong></p>&#13; <p></p>

Prijzenfestivals zijn een interessant fenomeen. Veel reclamemensen zeggen dat ze het er niet om doen (het gaat immers om wat de klant wil, of de klant van de klant). Kom je echter bij een reclamebureau binnen, dan kun je eigenlijk nooit om de gewonnen prijzen heen. Ondanks dat het vaak veren in elkaars reet steken is, vindt niemand het natuurlijk vervelend om te horen dat zijn werk goed is.

Om in te zenden maken bureaus vaak een casevideo. Hoe die er ongeveer uit zien, kun je hieronder zien. Los van de kracht van het idee of de resultaten, valt er met wat videotechnieken en een leuk muziekje, altijd wel wat van te maken.


In dat wereldje van prijzen pakte Leo Burnett Lissabon het opvallend aan. Ze hebben Tura, hun hond, in de spotlight gezet. Tura is de meest creatieve hond in de wereld en de eerste bekroonde hond in de reclamewereld. De hond is een adviseur binnen het bureau (ze kiest op aparte wijze het beste concept) en wordt daarom ook in de credits van campagnes toegevoegd. Tura zit natuurlijk op Linkedin, Twitter en Facebook.

Vanavond bij de SpinAwards (houd de genomineerden en prijswinnaars bij met de speciale iPhone-app) zullen er vast geen honden op het toneel verschijnen.