Nieuws

Eerste Nederlandse widgets op Samsung-tv's

22 maart 2010 09:16

<p><strong>De internetfunctie van Samsung-tv's geeft binnenkort toegang tot de eerste veertien Nederlandse tv-widgets.</strong></p>

Aan Samsungs Internet@TV, een online onderdeel in de duurdere HDTV-series en Blu-rayspelers, voegt de fabrikant nu ook een stel Nederlandse tv-widgets toe. Veel van de tv-apps laten je snel nieuws, weer en verkeer checken, zoals Hyves, NOS, Nu.nl, Buienradar, Fileindex en 9292OV.

Eten bestellen via de afstandsbediening kan via de widget van Just Eat. De Moviemax-app laat je online films huren. Ook aanwezig: TV Gids, Cinenews, ABN Amro, Quote, Funda, en Panorama. Internet@TV zit al anderhalf jaar in de Samsung-apparaten, maar het wachten was nog op Nederlands aanbod. Samsung werkt samen met Yahoo's tv-platform.

Blueshots.tv heeft ook een Yahoo-widget gemaakt. De widget van Bright met daarin onze Bright.tv-series zoals de Uitpakparty is eveneens onderweg. Bright startte een jaar geleden al met een kanaal op Philips NetTV.

Afgelopen week kwam naar buiten dat Google samen met onder meer Intel en Sony werkt aan een eigen internet-tv-platform met apps en widgets: Google TV. Dat wordt een open systeem dat op tv's, settopboxen en andere randapparatuur komt te staan. Zo strijdt Google ook op dit vlak met Apple.