Nieuws

Universele 3D-bril voor meeste 3D-tv's

16 maart 2010 11:06

<p><span style="font-weight: bold;">Eindelijk overzicht. Er is binnenkort een universele 3D-bril te koop die met 3D-tv's van alle grote merken werkt.</span></p>&#13; <p></p>

De eerste generaties 3D-apparaten zorgen voor nogal wat verwarring. Een van de zorgelijke punten is het gebruik van verschillende 3D-brillen per merk waardoor ze niet bij alle tv's werken. Een oplossing komt eraan, want fabrikant XpanD komt met een universele 3D-bril. Deze active shutter-bril werkt met tv's van Panasonic, LG, Samsung, Philips en Sony.

De X103-bril herkent de infrarood signalen die de 3D-tv's uitsturen. Hij is vanaf juni in de VS te koop voor 125 tot 150 dollar. Dat is vergelijkbaar met de prijs die merken als Sony, Samsung en Panasonic vragen voor hun losse 3D-brillen. In die maand liggen ook de eerste series 3D-tv's in de winkels. De X103 komt beschikbaar in twaalf kleuren en in een extra versie voor kinderen.

Een andere versie, de X102, is bedoeld voor het kijken naar 3D-projectoren. Want daar werkt zelfs de X103 niet mee. Philips heeft XpanD gekozen als leverancier voor zijn 3D-pakketten waarmee bestaande tv's later zijn te upgraden.