Nieuws

Sven is 'trending topic' op Twitter

14 februari 2010 21:52

<p><span style="font-weight: bold;">Sven Kramer heeft iets voor elkaar gekregen wat maar weinig Nederlanders gegeven is. Nee, we hebben het niet over die gouden plak.</span></p>&#13; <p></p>

Zelfs voor de rechtgeaarde schaatshater was er afgelopen weekend geen ontkomen aan: de overwinning van Sven Kramer op de 5 kilometer. Het was het best bekeken televisiemoment in meer dan een jaar tijd: zo'n 5 miljoen Nederlanders keken zaterdagavond naar de race van de 23-jarige schaatser.

Ook op het Nederlandse deel van Twitter werd nauwelijks over iets anders gesproken. Het gevolg was dat 'Sven Kramer' een trending topic werd: een onderwerp waarover belachelijk veel tweets verschijnen dus.

Het gebeurt niet vaak dat een Nederlander (of een Nederlands onderwerp) een trending topic wordt op Twitter. De laatste persoon voor Sven Kramer die die eer te beurt viel, was Miep Gies. Dat gebeurde toen Gies, die tijdens de Tweede Wereldoorlog de bewoners van het Achterhuis hielp, in januari van dit jaar overleed.