Nieuws

Extensies vanaf deze week in Chrome

25 januari 2010 17:03

<p><strong>Google's Chrome-browser krijgt deze week ook extensies, waaronder een handvol Nederlandse add-ons.</strong></p>

Extensions is de belangrijkste toevoeging aan de nieuwe versie van Chrome die maandagavond verschijnt. De browseruitbreidingen werkten sinds december in de b├Ętaversie, maar nu dus ook in de 'echte' versie. Google Chrome volgt hiermee het succes van de populaire Firefox-add-ons.

Een van de eerste Nederlandse Chrome-uitbreidingen komt van Buienradar. Volgens Stefan Rijkaart van Buienradar communiceerde Google eerder naar ontwikkelaars als hij dat de extensions-feature in februari live zou gaan. Google loopt dus voor op eigen schema. Een andere Nederlandse Chrome-extension komt van huizensite Funda en de ANWB biedt zijn routeplanner en verkeersinfo binnen Chrome aan. In totaal zijn er 1500 extensions beschikbaar.

Het gebruik van de Google-browser groeit gestaag. Ongeveer vijf procent van de internetters gebruikt hem nu. Van Firefox verscheen overigens vrijdag versie 3.6 met als vernieuwing onder meer de functie Personas, waarmee je het uiterlijk van de browser snel kunt veranderen.

Google promoot zijn browser sinds vorige maand in Nederland ook met een grote billboardcampagne.