Nieuws

Muziekstreams nu in zoekresultaten Google

29 oktober 2009 13:51

<p><strong>Google stopt nu embedded audiostreams in zijn zoekresultaten. Maar voorlopig alleen in de VS.</strong></p>&#13; <p></p>

Google presenteerde donderdag zijn zogeheten Onebox, een functie binnen de zoekmachine die gebruikers die zoeken op liedjes een afspeelmogelijkheid voorschotelt bovenaan hun resultaten. Even snel een liedje luisteren op het web moet hierdoor nog makkelijker worden.

De nummers komen van twee grote muzieksites die in Amerika de streamingrechten hebben geregeld en in Nederland niet, Lala.com en iLike.com. De laatste is onlangs opgekocht door Myspace. Ook enkele andere muzieksites leveren hun diensten aan Google, zoals Imeem, Pandora en abonneesite Rhapsody.

Google presenteert al langer muziekvideo's bovenaan de resultatenlijst als je op een songtitel zoekt. Nu voegt de zoekmachine daar ook nog, waar mogelijk, concertdata aan toe.

Ook verschijnen links naar betaalde downloads van de tracks op verschillende sites. Voor het herkennen van songteksten bij de liedjes werkt Google samen met Gracenote. Googles Onebox werkt voorlopig alleen in de VS. Wij moeten het hier doen met onderstaande video: