Thuisbezorgd.nl verslikt zich in actie gratis eten

Thuisbezorgd.nl verslikt zich in actie gratis eten

27-10-2009 19:33 Laatste update: 29-04-2018 08:37

Het klonk mooi: 9 minuten gratis eten bestellen ter gelegenheid van de verjaardag van Thuisbezorgd.nl. Maar de site was nauwelijks bereikbaar.

Van dinsdagavond 19.00 tot 19.09 uur konden bezoekers van Thuisbezorgd.nl bij tweeduizend Nederlandse bezorgrestaurants gratis eten bestellen. Althans, dat was de bedoeling. Al ruim voordat de klok dinsdag zeven uur had geslagen, was de site bij mij onbereikbaar. En dat bleef hij ook gedurende de actie. Ik was niet de enige voor wie Thuisbezorgd.nl offline was. Op Twitter verschenen de nodige teleurgestelde en cynische reacties.

Bezweek Thuisbezorgd.nl onder de enorme toestroom van bezoekers? Volgens Jitse Groen (de directeur van Thuisbezorgd.nl) niet helemaal. Al geeft hij wel toe dat de belangstelling groter was dan verwacht. 'Net voor de actie van start ging, besteedde 3FM er aandacht aan. Dat was natuurlijk niet zo handig', vertelt Groen aan Bright. Volgens de directeur lag de site om zeven uur niet volledig plat. 'Hij was traag, maar we kregen wel degelijk bestellingen binnen.'

Vanwege de bereikbaarheidsproblemen besloot Thuisbezorgd.nl de actie te verlengen. Ook na 19.09 uur was het nog mogelijk om gratis te bestellen. En inderdaad: rond 19.25 uur slaagde uw verslaggever er in een bestelling te plaatsen die om 19.50 uur werd afgeleverd (participerende journalistiek!). Scheelde toch weer een wandeling naar de supermarkt. Volgens Thuisbezorgd is er in totaal ter waarde van 200.000 euro aan gratis eten besteld.