Nieuws

Belgen parkeren met Android app

16 september 2009 17:06

<p><span style="font-weight: bold;">In het Belgische Leuven kan je straks parkeren met behulp van een Android app.</span></p>&#13; <p></p>

Parkeergeld betalen per sms is al een tijdje mogelijk in meerdere Nederlandse steden. Het kan ook in het Belgische Leuven, maar daar krijgen ze er komende maand een mobiele parkeerprimeur bij: parkeren via een Google Android applicatie.

Het bedrijf Mobile-for zegt dat met de app het sms-parkeerbetalen gebruiksvriendelijker wordt. 'Het voordeel van deze applicatie is dat de gebruiker zijn of haar nummerplaat niet steeds moet intikken, zich niet meer kan vergissen bij het intikken van het nummer van het parkeerautomaat en ten allen tijde weet hoelang de parkeertijd nog loopt', schrijft de Belgische krant De Morgen.

Helpen bij achteruit inparkeren kan de app nog niet. Binnenkort toont hij wel de bezettingsgraad van parkeergarages in de buurt. Apps voor iPhone en Blackberry heeft het bedrijf ook in de maak en de bedoeling is dat begin volgend jaar in Leuven ook met de draadloze NFC-technologie mobiel kan worden afgerekend. Die Belgen hebben in elk geval een makkelijk te onthouden naam aan het mobiele betaalsysteem gegeven: PingPing.