Nieuws

I dove you, I really dove you

1 september 2009 12:53

<p><strong>Elke september wordt Amsterdam tijdelijk de stad van de liefde. Dit jaar moeten duiven, een gratis krant en een liefdesloket de liefde bevorderen.</strong></p>&#13; <p></p>

Liefde in de Stad, een buitengewoon sympathiek initiatief van poptempel Paradiso, zal eind september weer van haar doen laten horen. Waar in voorgaande jaren bloemen uit helikopters werden gegooid, Kiss Camera's op pleinen werden geplaatst en geliefden in een shagtastic auto konden overnachten, staat er dit jaar weer een nieuwe reeks kunstenaars te trappelen om werken in de publieke ruimte uit te voeren met maar één doel: het bevorderen van de liefde.

Mijn favoriet is het project I Dove You van Teun Castelein en Sylvain Vriens. De stadsduif, of vliegende rat zoals hij ook wel wordt genoemd, heeft een niet al te best imago. Castelein en Vriens proberen dat imago wat op te vijzelen met een speciale duivenboodschappendienst. Via www.idoveyou.nl is het mogelijk om één van de geselecteerde stadsduiven een liefdevolle boodschap mee te geven. Type je tekst in op de website en selecteer een duif. Komt deze vervolgens aan bij een van de I Dove You-duiventillen bij Paradiso, het Museumplein of het Vondelpark, dan wordt je liefdevolle boodschap door middel van speciale RFID-chips zichtbaar op de aangehechte lichtkrant.

Voor niet-vogelliefhebbers is er het Paradise Lost project, een driedaagse krant die gratis wordt thuisbezorgd bij abonnees. Het krantje is een Engelstalig feuilleton dat het liefdesverhaal vertelt (dmv fotografie, tekst en illustraties) van de Amerikaanse Felix en Lucy, twee fictieve personages die de stad bezoeken. Wil je de krant ontvangen? Wordt dan gratis abonnee en eind september valt ie in je brievenbus.

Mocht je zelf een idee hebben dat de liefde in de stad bevordert, dan kan je je melden bij Loket Liefde in de Stad. En mocht je met liefdesvragen lopen ('op juridisch, economisch, filosofisch of fysiologisch gebied') dan kan je je ook met een gerust hart wenden tot het loket.