Nieuws

Museumadvies op je Facebook

24 juli 2009 16:04

<p><strong>MoMa in New York adviseert je welke exposities je deze zomer moet bekijken op basis van je Facebook profiel.</strong></p>

Geen idee welke exposities je deze zomer moet bezoeken bij MoMa? Het museum geeft je nu advies op basis van je profiel op Facebook. Door een connectie te maken met jouw account analyseert de tool welke dingen jij interessant zou kunnen vinden. Vervolgens kun je natuurlijk direct aangeven op je profiel dat je die datum een tentoonstelling zal bezoeken of een tweet plaatsen op je Twitter-account, zodat je je vrienden kan inspireren. De tool blijft centraal bij MoMa staan, waar je altijd de kalender kunt inzien en kunt uitprinten.

Het is volstrekt onduidelijk waar het advies op gebaseerd wordt, behalve dat in de FAQ staat dat het op basis van 'feiten' is van je profiel. Uit mijn eigen testadvies kon ik in elk geval niet achterhalen waarom ik persé op bepaalde dagen die kant op moet gaan.

MoMa kan nog meer uit de tool halen om mensen ook na de zomer te adviseren over interessante tentoonstellingen. Wanneer ze ervoor hadden gekozen een widget aan te bieden, of desnoods mijn e-mailadres hadden gevraagd, hadden ze langdurig advies kunnen geven (hoe slecht dat advies dan ook geweest was). Ondanks die kleine missers is het een slimme manier om het brede aanbod vanuit MoMa toegankelijk te maken en sociale netwerken in te zetten.