Nieuws

Google komt met besturingssysteem

8 juli 2009 09:03

<p><strong>De geruchten klopten toch: Google gaat met Chrome OS frontaal de confrontatie met Microsoft aan.</strong></p>&#13; <p></p>

Chrome? Android? Dat waren slechts voorproefjes. Google ergert zich als online-softwarebakker kennelijk al tijden aan zijn afhankelijkheid van browsers en besturingssystemen, vandaar de lancering van een eigen browser en OS voor mobieltjes. Een volwassen besturingssysteem kon dan ook eigenlijk niet uitblijven - en het is waar: Chrome OS komt eraan.

Het moge duidelijk zijn: dit is een frontale aanval op Microsoft. Op de Google-blog wordt ook onomfloerst gezegd dat huidige besturingssystemen 'niet voor het web zijn ontworpen', traag zijn en trager worden, de gebruiker lastigvallen met software-updates en andere irritante meldingen en vooral in de weg zitten.

Nee, dan Chrome OS: dat moet vooral snel opstarten en het merendeel van de gebruikersinteractie op het web laten plaatsvinden. Aanvankelijk wordt gemikt op netbooks, maar normale laptops en Ppcs zijn erna aan de beurt.

Microsoft heeft nu een groot, een héél groot probleem.