Nieuws

Stem op je favoriete dutch design

3 juli 2009 16:32

<p><strong>De finalisten van de Dutch Design Award zijn bekend. Van de garderobe van Studio Wieki Somers tot de klok van Maarten Baas.</strong></p>&#13; <p></p>

Het werk van de selectiecommissie zit erop: uit 700 inzendingen kozen zij de zes finalisten van de Audi Design Award. De jury keek naar innovatie, emotionele beleving, tijdgeest, styling in materiaal en kleurgebruik, oorspronkelijkheid, duurzaamheid, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, ergonomie en veiligheid. Oftewel: naar het beste dat Dutch Design dit jaar te bieden heeft.

Nu is het de beurt aan het publiek om te stemmen op zijn favoriet. De finalisten zijn Firma Rieks Swarte met beeldverhaal L'enfant et les sortil├Ęges van Maurice Rave. Eddy Kaijser, Bart Cardinaal & Nadine Roos met The Flying Grass carpet. Studio Wieki Somers met het Merry-go-round coat rack, dat te zien en te gebruiken is in Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Aldo Bakker met porcelain table ware, Urban Alliance met de interactieve Moodwall in de Bijlmer en Maarten Baas voor Real Time, door ingeborg al genoemd als een van de hoogtepunten uit Milaan.

De winnaar van de publieksprijs van de Dutch Design Awards wordt tijdens de Awardshow op 17 oktober in Eindhoven bekendgemaakt.