Nieuws

iPhone 3GS al miljoen keer verkocht

22 juni 2009 15:37

<p><span style="font-weight: bold;">De nieuwe iPhone 3GS is na drie dagen 1 miljoen keer verkocht. Android-debutant T-Mobile G1 deed daar zes maanden over.</span></p>&#13; <p></p>

Apple meldt maandag dat de iPhone 3GS in drie dagen tijd meer dan 1 miljoen keer is verkocht. De nieuwe iPhone 3.0-software is binnen vijf dagen door zes miljoen klanten gedownload.

Toevallig meldde T-Mobile USA ook maandag dat de G1, het eerste Android-toestel, ook de 1 miljoen verkopen is gepasseerd. Dat gebeurde pas na bijna zes maanden. Intussen introduceerde T-Mobile in de VS zijn tweede Android-toestel als opvolger van de G1: de keyboardloze myTouch is een variant op de HTC Magic die Vodafone Nederland aanbiedt. Daarom wil T-Mobile Nederland vooralsnog niks zeggen over of en wanneer de myTouch naar Nederland komt. Dat hangt af van de contracten in Nederland. In de VS is de myTouch vanaf eind juli beschikbaar, ook in het wijnrood.

Rond de lancering van de myTouch kwam T-Mobile USA ook met cijfers over de Android-market. Er zijn 40 miljoen apps gedownload. Apples App Store telde al meer dan 800 miljoen app-downloads. Voor Android zijn er stukken minder programma's beschikbaar: vijfduizend tegenover de maar liefst 50 duizend in de App Store van Apple.