Nieuws

Anti-KvK-actiegroep op website KvK

30 maart 2009 09:13

<p><strong>Twitteraars roepen op tot afschaffing van de Kamer van Koophandel op 'Hallo!', het kersverse sociale netwerk van de KvK zelf.</strong></p>&#13; <p></p>

De Kamer van Koophandel - waar elke ondernemer zich vanaf dit jaar verplicht moet laten registreren - is een nutteloos semi-overheidsorgaan dat niks voor je doet, alleen maar geld kost en je gegevens ook nog eens doorverkoopt zodat je bedolven wordt onder reclamefolders. Dat is zo ongeveer de kritiek die Alper Çuğun heeft op de Kamer van Koophandel. Irritatie over een betalingsherinnering leidde tot een gesprek op Twitter over het bestaansrecht van de KvK; de recente oprichting van de sociale netwerksite Hallo! door de KvK werd overigens met gelijksoortige opmerkingen ontvangen. Moet de Kamer van Koophandel nu echt gaan concurreren met LinkedIn?

De KvK wordt nu met eigen middelen bestreden: Çuğun heeft zojuist de Hallo!-groep 'Ik ben de KvK liever kwijt dan rijk' opgericht. Een actiegroep tegen de KvK die zich manifesteert op de website van de KvK zelf, dus! Daarop staat onder meer: 'Kunnen we de boel niet opheffen? Er zijn vast wat kerntaken die we decentraal kunnen heronderbrengen maar het zou fijn zijn als de drempels om te ondernemen in Nederland werden weggehaald. De KvK is zo'n drempel.' De groep heeft momenteel drie leden, inclusief ondergetekende.