Nieuws

Sex and the Server: Groene seks

8 augustus 2007 16:58

<p>Vrouwen hebben een zwak voor milieubewuste mannen en ook vegetariërs zijn in trek. </p>

Marie-Claire vraagt zich af waarom. Omdat hun sperma anders smaakt misschien?

Metroseksueel is uit. Ecoseksueel, dát wordt de nieuwe trend. En wie er niet aan mee wil doen, moet zich goed achter de oren krabben, want uit onderzoek is gebleken dat vrouwen een zwak hebben voor milieubewuste mannen.

Dus heren, trek die geitenwollen sokken maar uit de kast, koop een niet op dieren getest flesje massageolie, bereidt een vegetarisch diner bij kaars- of spaarlamplicht voor en verras haar met een biologisch wijntje. Als je vervolgens begint aan wat sterke verhalen over hoe je elke maand je chemisch afval wegbrengt, is de kans groot dat je de fair trade koffie met sojamelk kan skippen.

Maar er is nog een trend, een die nog verder gaat dan de ecoseksueel. De veganseksueel, oftewel de ecoseksueel die niets eet of draagt dat van (dode) dieren afkomstig is. Ook daar is onderzoek naar gedaan en wat blijkt: veganseksuelen gruwelen bij het idee aan seks met een vleeseter. Er is zelfs een sociale netwerk- en datingsite voor deze mensen. 'Als je maag zich omkeert bij de gedachte een vleeseter te zoenen zit je hier goed', aldus Veganpassions.com.

Opeens moest ik denken aan die keer dat ik tijdens een studentenfeest in gesprek raakte met een studiegenoot die veganist was en extreem milieubewust. Hij rook naar oud zweet en muffe tweedehands kleren. Douchen deed hij nauwelijks en zijn tanden poetste hij met één glaasje water. Het liefst gebruikte hij niet eens condooms, vertelde hij met een ondeugende knipoog, want daar zaten ook sporen van dieren in.

Dat ik verslingerd was aan vette kip en knapperige kroketten en dat ik liep op leren laarzen en rookte als een ketter leek hem niet te deren. Ik wist niet hoe snel ik me van hem los moest maken. Achteraf gezien misschien toch niet zo’n slimme zet. In de online tips voor een groener seksleven las ik namelijk dat het sperma van vegetariërs en veganisten zoeter smaakt dan dat van de carnivoren. De tip verwees naar een hilarisch beschreven zoektocht naar het wondermiddel voor smakelijk sperma. Vlees bleek dat niet te zijn. Ananassap wel. En ook peterselie en groene thee schenen succesvol te werken.

Misschien moet ik toch eens kijken of ik die oude studiegenoot niet toevallig een Hyves-account heeft…