Nieuws

Uitlegparty: Top 5 gratis films downloaden

24 november 2008 13:04

<p><strong>Voor de nieuwste afleveringen van ER, House of Prison Break, kun je goed online terecht, en dat geldt ook voor de nieuwste films. </strong><br /></p>

5. Joox.net
Bookmarksite Joox was lange tijd het walhalla voor iedereen die online gratis films wilde kijken. Je hoefde maar een titel uit de enorme collectie aan te klikken en de film begon te spelen. Makkelijker kan het niet. Maar toen Stage6, de site waar de films van Joox naar werden geupload, kopje onder ging, bleef er van Joox niet veel meer over. De videosite geeft zich echter niet zomaar gewonnen. De uploaders hebben inmiddels nieuwe sites gevonden waar ze hun films kunnen stallen, waardoor Joox nu hard werkt aan een comeback. Was vroeger nog wel eens de klacht dat de site te weinig recente films aanbood, nu vind je er bijna alleen maar kaskrakers van de afgelopen drie jaar. Je moet er alleen wel snel bij zijn, de meeste video’s zijn binnen een paar uur weer verdwenen.

4. Watch-movies
De site Watch-movies.net verzamelt alle video’s die online zijn geplaatst. Je vindt er de nieuwste films: Gomorra, Quantum of Solace, The Way of War. Onder iedere film staan een aantal links naar de video. Door te stemmen laten andere gebruikers van de site je weten of een bron goed of slecht is. De site werkt gemakkelijk, maar oogt helaas wat rommelig. Daarnaast is de kwaliteit van de films niet altijd even goed en worden de video’s soms in delen geknipt.

3. Hulu
De Amerikaanse tv-zenders NBC en Fox hebben samen de site Hulu gelanceerd, waar gratis films en veel tv-series te zien zijn. Vaak ook nog in hoge resolutie. In de collectie zitten een paar grote namen: Requiem for a dream, Flatliners, Lost in Translation. Maar ook populaire series als ER, The Office en House. Helaas is de site alleen bedoeld voor Amerikaanse kijkers en kunnen wij de video’s niet zien. Maar, met het gratis programma Hotspot Shield van Anchor Free kun je daar wat aan doen. Door het programma te installeren krijgt je een Amerikaans IP-adres (via VPN) en word je als Amerikaanse surfer beschouwd. Na de installatie alleen even op de groene knop klikken en je kunt aan de slag. Het programma is beschikbaar voor Windows en Mac.

2. Bittorrent
Hoe Bittorrent werkt hebben we al eens eerder uitgelegd. En eigenlijk is daar niets aan veranderd. Een erg goede bron voor films en tv-series is Mininova, waar je in verschillende categorieën de nieuwste video’s kunt vinden. Een van de meest populaire aanbieders is Axxo. Tik je zijn naam in in het zoekvenster dan krijg je direct een lijst te zien van goede dvd-rips.

1. Nieuwsgroepen
Bittorrent werkt gemakkelijk en snel, maar de snelste manier om de nieuwste films binnen te halen is via nieuwsgroepen. Bij het downloaden via Bittorrent ben je afhankelijk van de uploadsnelheid van anderen, maar bij nieuwsgroepen heb je daar geen last van. Je bent alleen afhankelijk van de snelheid van de nieuwsserver. En dat maakt deze downloadmethode razendsnel. Dankzij de populariteit van nieuwsgroepen in Nederland is het aanbod actueel, de kwaliteit hoog (ook HD) en zijn de films direct te downloaden met Nederlandse ondertiteling. Het werken met nieuwsgroepen lijkt misschien moeilijk, maar als je even de instructies leest op Binaries4all heb je het zo onder de knie.