Nieuws

Elektronische visitekaartjes met video

22 december 2008 13:29

<p><strong>Bij celebrities in Hollywood zijn ze een hit: videoplayers ter grootte van een visitekaartje.</strong></p>

EDG, uitgesproken als 'edge', is een videoplayer ter grootte van een visitekaartje met een 2 inch lcd-schermpje, ingebouwde speaker, optionele koptelefoon-aansluiting en playback control waarop je je filmpjes, foto's en audio aan potentiƫle klanten kan presenteren. Via een mini usb-poort zet je 3 tot 12 minuten aan AVI, MPG, MPEG-4WMV, en MOV video's op het roestvrij stalen kaartje van maar 4,3 mm dik. Het topmodel heeft tevens een rfid-chip ingebouwd.

Je valt er zeker mee op maar daar zit meteen ook het probleem. Jij en ik kunnen ze niet zo makkelijk krijgen. De kaarten kosten tussen de 17,50 en 29 dollar en de minimum afname is 5 duizend stuks. Het bedrijf Jumplab heeft de EDG kaarten als marketing tool op de markt gezet.

Enerzijds begrijpelijk want zo blijft het product 'uniek' als je jezelf met EDG kaart presenteert. Toch jammer, want al zijn ze voor de meesten mensen te duur om zomaar aan iedereen te geven ze zouden wel een rage kunnen worden bij de YouTube-generatie om onderling filmpjes uit te wisselen.

Kortom, waar is die ondernemer die deze toffe kaartjes voor de gewone mens op de markt zet?