Nieuws

Bezwaar actiegroep tegen veiling mobiele frequenties

22 oktober 2008 11:14

&#13; &#13; <p>De actiegroep <a href="http://www.stralingsarm-nederland.org/" target="_blank">Stralingsarm Nederland</a> maakt <a href="http://www.stralingsarm-nederland.org/documenten/Nieuws.htm" target="_blank">bezwaar</a> tegen de <a href="http://www.ez.nl/Actueel/Pers_en_nieuwsberichten/Nieuwsberichten_2008/Oktober_2008/Meer_keuzemogelijkheden_voor_de_telecomconsument" target="_blank">gisteren</a> aangekondigde <a href="http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=2745961&utm_campaign=nieuwsbrief&utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email" target="_blank">online veiling</a> van nieuwe mobiele frequenties voor onder meer Wimax, de nieuwe concurrent voor HSDPA. </p>

De groep eist in een sommatie dat het Ministerie van EZ eerst 'hun zienswijze behandelat' voordat er nieuwe mobiele frequenties bijkomen. Het is voor het eerst dat frequenties via internet worden geveild.

Het Ministerie van Economische Zaken moet volgens Stralingsarm Nederland nog voor het eind van de maand reageren op de sommatie.

Door de nieuwe veiling volgend jaar komen er zeker twee nieuwe aanbieders van mobiele data- of beldiensten bij. De frequenties kunnen niet alleen worden gebruikt voor Wimax, maar ook voor het nieuwe LTE (Long Term Evolution), wat de opvolger van HSDPA wordt over enkele jaren, waardoor snelheden mobiel vergelijkbaar worden met ADSL.