Nieuws

Mobiel je vriend(in) volgen met Nulaz

10 april 2008 13:42

&#13; &#13; <p>Volgens trendwatchers is de <a href="http://www.perssupport.nl/publishingweb/pressrelease/detail.do?pressId=14861&type=today&searchKey=e9f33669-06e9-11dd-b7ef-9daea23de022&languageId=NL&pageIndex=1" target="_blank">wij-cultuur</a> terug, vanwege sites als <a href="http://www.twitter.com/" target="_blank">Twitter</a> en <a href="http://www.hyves.nl/" target="_blank">Hyves</a>. </p>

De nieuwe Nederlandse dienst Nulaz speelt daar ook op in: je ziet op je mobieltje waar je vrienden zijn, plus wat er in de buurt voor leuks te doen is. Nulaz' mobiele programma bepaalt op basis van de zendmastgegevens waar je bent. Nulaz is ook via het web te gebruiken, maar mobiel is natuurlijk handiger onderweg.

Nulaz importeert onder meer informatie van Iens, Wikipedia, Uitburo en NL10/NL20 in de dienst. Volgens Emerce is het Amsterdamse Nulaz eerder dit jaar al gestart in Duitsland, waar 25 duizend mensen de applicatie hebben geïnstalleerd op hun mobieltje.

Er zijn meer van dit soort mobiele applicaties voor het volgen van vrienden. Denk aan Plazes, Bliin en Trackr. Nulaz voegt wel wat toe, zoals lokale uitgaansinformatie, en het systeem heeft geen gps nodig.