Beeld © Conceptbeeld van Samsung in 2013
Beeld © Conceptbeeld van Samsung in 2013
Nieuws

'Samsung Galaxy S10 toch niet opvouwbaar'

23 april 2018 09:45

Samsungs nieuwe vlaggenschip zou toch hetzelfde uiterlijk als zijn voorganger krijgen.

Volgens de Zuid-Koreaanse nieuwssite The Bell gaat de nieuwe smartphone van Samsung, de Galaxy S10 die begin volgend jaar gepresenteerd wordt, toch niet over een opvouwbaar scherm beschikken. In plaats daarvan brengt Samsung de technologie eerst naar een kleiner toestel, met een veel kleinere oplage. Het is niet de verwachting dat de opvouwbare smartphone wereldwijd op de markt komt.

"Het productievolume varieert van 500.000 tot 2.000.000 eenheden. Dat maakt het te klein voor massaproductie, maar te groot voor een steekproef", aldus The Bell.

Eerste prototype in 2013

De hoop op een opvouwbare S10 komen voort uit de jarenlange spanningsopbouw van Samsung met opvouwbare schermen. Op de CES in 2013 werd het publiek al lekker gemaakt voor smartphone die je dicht kon klappen.

Daar komt bij dat er een nieuw design wordt verwacht na kritiek op de Samsung Galaxy S9​​. Deze telefoon zag er nagenoeg hetzelfde uit als de S8. Ook is de komende S10 het tienjarig jubileum van de productlijn. Apple greep dit jubileum eerder aan voor een rigoureuze designverandering, dus van Samsung wordt hetzelfde verwacht.

Eind dit jaar

In september 2017 zei het bedrijf nog dat het in 2018 een smartphone met een opvouwbaar scherm om de markt wilde brengen. Het vertelde er toen niet bij of het om de opvolger van de S9 ging, of om een ander toestel.

Huawei

Het Zuid-Koreaanse bedrijf voelt de druk van het Chinese Huawei. Het bedrijf liet uitlekken eind 2018 een opvouwbare smartphone te willen presenteren. Apple patenteerde vorig jaar een opvouwbaar scherm voor de iPhone.