Nieuws

MySpace Nederland officieel gelanceerd

8 februari 2008 15:24

&#13; &#13; <p> Put your face on MySpace. </p>

Gisteren heeft MySpace met een groot feest officieel de Nederlandse versie gelanceerd, die eerder al beschikbaar was als bètaversie. MySpace is de grootste community van de wereld met meer dan 220 miljoen gebruikers. De profielsite onderscheidt zich van andere community's doordat ze zelf veel content bieden.

De site draait grotendeels om muziek, en heeft ervoor gezorgd dat bands zoals de Arctic Monkeys doorbraken. Bijna alle grote internationale artiesten zijn aangesloten bij de website. Ook organiseert MySpace offline events, zoals verrassingsconcerten van bands. In maart lanceert MySpace in Nederland het online tv-kanaal Low Down, een platform voor rap en hiphop. MySpace is na YouTube de grootste online video service, met filmtrailers en unieke videocontent in de vorm van online tv-series.

MySpace gaat ook mobiele toepassingen lanceren, zodat het mogelijk wordt om waar dan ook je profiel te bewerken. De website onderscheidt zich in de toekomst mogelijk ook van andere community's door de mogelijkheid met één profiel verschillende netwerken te onderhouden. Zo kan je een pagina maken voor je zakenrelaties waar je foto's publiceert van je nieuwste auto en het laatste nette bedrijfsfeestje en daarnaast eentje voor je vrienden waar je minder verantwoord op foto's staat.