Nieuws

Heineken-chauffeurs live via gps te volgen

30 november 2007 14:16

&#13; &#13; <p>&#13; Heineken gebruikt vanaf maandag geoblogging via gps op zijn site. </p>

Door een samenwerking met het Nederlandse Bliin.com zijn truckers die biervaten bezorgen live te volgen op de kaart. Bezoekers van de Heineken-site kunnen prijzen winnen als ze gokken waar de 'Delivery Men' op hun volgende stop naar toe gaan.

'Of als je ze onderweg weet te verrassen met bijvoorbeeld een kopje koffie', zegt Rogier Vijverberg van reclamebureau Qi, die het bedacht. 'Want je kan zien wanneer de Heineken-vrachtwagen bij jou door de buurt rijdt.'

Het is de eerste keer dat Bliin wordt gebruikt voor een marketingcampagne. Op de site kan je, na het installeren van een speciaal java-programmaatje op je telefoon, die gps aan boord moet hebben, jezelf live volgbaar maken op Google Maps.

In het Heineken-spel moet je binnen een minuut raden waar een bierwagen in een opgenomen gps-route naar toe gaat. Je ziet de wagen over de kaart rijden en kan kiezen welke horecagelegenheid de eindbestemming zal worden.

Het is niet de eerste keer dat Heineken iets doet met een geo-mashup: vorig jaar moesten Heineken-bezoekers op zoek naar de plek op de wereldkaart waar de band Voicst zou optreden. Wie dichter bij de plek kwam, hoorde het nummer Whatever You Want From Life steeds harder.