Nieuws

Tandenpoetsen met licht en zonder tandpasta

26 november 2007 08:53

&#13; &#13; &#13; &#13; &#13; <p>Ik dacht dat de OralB Triump een <a href="http://www.bright.nl/uitpakparty-oralb-triumph" target="_blank">baanbrekende tandenborstel</a> was. </p>

Gek toch dat de Soladey tandenborstel stiekem aan mijn aandacht is ontsnapt. De Soladey tandenborstel schijnt daadwerkelijk een revolutie in het tandenpoetsen te zijn. Hij werkt namelijk niet op batterijen maar op licht en het meest verwonderlijke is dat je geen tandpasta meer nodig hebt.

In het steeltje onder borstel zit een staafje titanium dioxide die een plak verwijderende elektrochemische reactie veroorzaakt als er licht op schijnt. Dat is een hele mondvol. Elektronen die vrijkomen reageren met je speeksel, dat vervolgens de plak van je tanden trekt en 'oplost'. De eerste bevindingen van zowel gebruikers als wetenschappers zijn positief. De Soladey houdt je gebit schoon. Het enige nadeel is dat hij alleen werkt als er licht in je mond schijnt. Dat is waarom een van de gebruikers in dit artikel tijdens het poetsen een burolamp in zijn mond schijnt.