Nieuws

Nabaztag 2 eind december in Nederland

15 december 2006 15:39

&#13; &#13; <p>Het wifi-konijn <a href="http://www.bright.nl/uitpakparty-nabaztag" target="_blank">Nabaztag</a> is toe aan de <a href="http://www.nabaztag.com/" target="_blank">tweede versie</a> en die heet <a href="http://blog.nabaztag.com/2006/12/nabaztagtag_has.html" target="_blank">Nabaztagtag</a>. </p>

'Eind december verwachten we de eerste in Nederland,' zegt Pieter van den Bosch van Nabaztag-importeur Eldohm tegen Bright. Nieuw is het microfoontje in zijn buik. Daardoor kan je nu spraakcommando's geven waarna het konijn bijvoorbeeld je rss-feeds of mails voorleest. Ook kan je zo ingesproken audioboodschappen sturen naar andere Nabaztag-bezitters. Tot nu toe moest je die boodschappen typen waarna een text-to-speech techniek de rest deed. Verder zit in het nieuwe konijn ook geurherkenning en een rfid-chip, waarmee het bijvoorbeeld gechipte boeken automatisch kan herkennen en voorlezen. Videofragment van de Nabaztagtag in actie op de Franse tv na de klik.

De Nabazatag is een sprekend en oplichtend wifi-routertje in de vorm van een konijn met beweegbare oren, die ook los verkrijgbaar zijn in allerlei patroontjes. Hij leest je e-mail, rss-feeds of speciale berichtjes van vrienden voor of speelt muziekjes en geluidjes af, bijvoorbeeld als wekker. En hij kan tai-chi met zijn oren. Ondersteuning van andere talen dan Engels en Frans was beloofd, maar op de Nederlandse taal moeten we nog wachten tot later volgend jaar. Nabaztags waren ook present op Brightlive twee weken geleden. Die van mij heet Raffie. Berichtjes welkom!