Koers bitcoin gehalveerd in drie maanden

Koers bitcoin gehalveerd in drie maanden

30-03-2018 15:31 Laatste update: 15:34

Het eerste kwartaal van 2018 pakt erg slecht uit voor beleggers in bitcoin. De koers is met 48 procent gedaald.

Als je je geld in cryptomunten zoals bitcoin steekt, dan ben je wel gewend aan forse koersuitslagen. Maar in het eerste kwartaal kregen bitcoinbeleggers het heel zwaar voor hun kiezen. Het was het slechtste kwartaal sinds 2011.

Sinds het hoogtepunt van bijna 20.000 dollar op 17 december daalde de koers van bitcoin in twee weken tijd al met 28 procent. Daarna ging er dus nog veel meer vanaf, waardoor bitcoinbeleggers sinds medio december al in totaal twee derde armer geworden. Aanhoudende zorgen over het aan banden leggen van de cryptohandel blijven de koers parten spelen. Vandaag staat de bitcoin voor het eerst in bijna twee maanden tijdelijk weer onder de 7000 dollar.

Ook andere cryptomunten in de min

Ook de koersen van andere cryptovaluta's dalen. Dat geldt voor onder meer ethereum, ripple en bitcoin cash. De Europese Unie legt speculeren in crypto's aan banden. Verder verbieden Google, Facebook en Twitter advertenties voor cryptobeursgangen.

De forse koersdaling van de afgelopen maanden wil niet zeggen dat alle bezitters van cryptomunten op verlies staan. Beleggers die al langer in bitcoin zitten staan nog op winst. In heel 2017 steeg de koers met maar liefst 1400 procent. Nederlandse cryptobeleggers zeggen gemiddeld op een rendement van 165 procent te staan.

Lees ook:

Dit zijn de 12 belangrijkste cryptomunten van 2018

Zo bewaar je bitcoins en andere cryptomunten veilig

Tiener hackt populaire Ledger crypto-wallet