Nieuws

Foto's anti-Apple-actie Greenpeace in Amsterdam

10 december 2006 13:24

&#13; &#13; <p>Greenpeace-actievoerders hebben zaterdag tijdens een protestactie bij Apple-winkels in Amsterdam groene appels en flyers uitgedeeld. </p>

De appels verwijzen naar de actiesite Green My Apple. In een nieuwe update van de 'groene electronicagids' van Greenpeace scoorde Apple vorige week het slechtst. De groepering had al eerder kritiek op Apple vanwege zijn milieubeleid, maar dat had nog geen resultaat. Greenpeace eist dat Apple stopt met het gebruik van giftige stoffen en wil dat afgedankte Apple-producten op een verantwoorde manier worden verwerkt. De protestactie had in de hoofdstad plaats bij de twee Apple Centres, de MacCare en de MacWarehouse. De actievoerders waren voornamelijke jonge Amerikaanse Greenpeacers die een weekendje Amsterdam deden. Foto's na de klik.

In een persbericht schrijft Greenpeace vrijdagmiddag dat in Macs, iPods, iBooks en andere Apple-producten 'gevaarlijke stoffen zitten waarvan andere bedrijven hebben besloten ze niet langer te gebruiken'. 'Op dit moment worden er overal ter wereld Apples vol schadelijke stoffen, met name broomhoudende vlamvertragers en PVC, verkocht. Als ze worden afgedankt komen ze vaak terecht in de handen van kinderen in China, India en andere ontwikkelingslanden. Zij halen ze uit elkaar voor onderdelen, waarbij ze worden blootgesteld aan schadelijke stoffen die hun gezondheid en het milieu bedreigen', aldus Greenpeace Nederland.