Michiel Smit start Volkskrant-blog

Michiel Smit start Volkskrant-blog

03-10-2006 11:39 Laatste update: 30-04-2018 01:09

De mogelijkheid om je eigen blog te beginnen op de site van de Volkskrant oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op kopstukken van omstreden politieke partijen.

Recent ontstond er een relletje, omdat Marthijn Uittenbogaard van de 'pedopartij' PNVD een weblog heeft bij het dagblad. En nu dient zich opnieuw een omstreden politicus aan bij de Volkskrant: Michiel Smit van Nieuw Rechts. Smit, die ongetwijfeld hoopt dat zijn blog net zoveel aandacht zal trekken als dat van Uittenbogaard, schrijft tot nu toe voornamelijk over zijn door actievoerders verstoorde toespraak in Amsterdam van afgelopen weekend. Een reactie van de Volkskrant na de klik.

Geert-Jan Bogaerts, chef internetredactie van de Volkskrant, wordt een beetje moedeloos van de politieke extremisten die toestromen. 'Het Volkskrant-blog mag niet het putje van het Nederlandse internet worden', meent hij. Maar voorlopig zal Bogaerts niet ingrijpen. 'De verleiding is heel groot om de deur dicht te gooien voor Smit, en dus ook voor het pedoblog. Maar voorlopig willen we die verleiding weerstaan. Vanzelfsprekend worden ze nauwlettend gevolgd, om te zien of ze de gebruiksvoorwaarden niet met voeten treden. Maar zolang ze dat niet doen, zouden we onze eigen uitgangspunten verloochenen door ze van het Volkskrant-blog te gooien.'