Nieuws

Blair Witch met GPS

7 oktober 2005 11:23

&#13; &#13; <p>In Bright 04 beschreef geocacher Theo den Exter in een artikel over globetrotters dat het als eerste vinden van een cache, de zogeheten ontmaagding, de grootste kick van het geocaching is.</p>&#13; &#13; <p>Deze kick is waar <a href="http://www.gpsthemovie.com/" target="_blank">GPS the Movie</a> op inspeelt. </p>

Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt deze thriller het verhaal over een groep vrienden op een geocache kampeertrip in de wildernis van de Amerikaanse staat Washington. Ze zijn in de veronderstelling dat ze bij een succesvolle ontmaagding 2 miljoen dollar winnen. De ontmaagding blijkt inderdaad een succes, maar in plaats van een prijs te ontvangen moeten de vrienden een hoge prijs betalen. Ze vinden een graf met een handvol foto's met een uiterst nare boodschap over de op de foto vastgebonden vrouw en nieuwe coordinaten die hun zoektocht een angstaanjagende wending geeft.

De makers willen tevens een extra slaatje slaan uit de film. Je kan je namelijk opgeven om aan het ultieme GPS-spel mee te doen. Wat dat spel precies inhoudt en hoe je je aanmeldt is echter geheel onduidelijk. Hopelijk is de film beter.