Nieuws

Crowdfundingfilms op Gouden Kalf longlist

10 augustus 2012 09:16

<p><strong>Vijf films die begonnen op CineCrowd zijn opgenomen voor de Gouden Kalf competitie op het Nederlands Film Festival.</strong></p><p></p>

CineCrowd is de Nederlandse crowdfundingwebsite speciaal voor films. Of, mooier gezegd, "een non-profit website waar filmmakers en filmliefhebbers elkaar treffen". En niet zonder resultaat.

Drie korte films en twee speelfilms zijn geselecteerd voor de Gouden Kalf competitie, de longlist van de Nederlandse Oscars. Volgens CineCrowd is het de eerste keer dat een in Nederland publieke gefinancierde film doordringt tot deze competitie. Op het festival, van 26 september tot en met 5 oktober, zullen er in totaal tien producties te zien zijn die (deels) via CineCrowd gefinancierd zijn.

Een van de mooiste succesverhalen is Deal van viervoudig Gouden Kalf-winnaar Eddy Terstall. Om aan het bedrag van 20 duizend euro te komen, regisseerde hij korte filmpjes van tweets.

De andere geselecteerde zijn Dark Blood van George Sluizer en de korte films Ceci n’est pas un rêve van Amos Mulder, Woensdagen van Aaron Rookus en Lief konijn van Camiel Schouwenaar.

Er is een groot aantal films geselecteerd voor de Gouden Kalf competitie, maar er is nergens een overzicht te vinden. Vorig jaar betrof deze lijst in alle categorieën meer dan 75 titels. De uitreiking is op 5 oktober.