LG lanceert G7 ThinQ met notch en dubbele camera
Camera met AI

LG lanceert G7 ThinQ met notch en dubbele camera

02-05-2018 16:33 Laatste update: 17:51

LG heeft woensdag zijn nieuwste toptoestel onthuld: de G7 ThinQ. Met scherm-inkeping, dubbele camera en koptelefooningang.

De LG G7 ThinQ heet zo, omdat ThinQ het AI-merk van LG is. Het merk zit ook al op een aantal smarthome-gadgets van LG en nu is ook de eerste telefoon van het bedrijf van eigen kunstmatige intelligentie (AI) voorzien. De AI werkt met de camera van de telefoon.

Een 16-megapixel exemplaar met dubbele lens, die objecten kan herkennen en de camera-instellingen bijstelt. Het toestel trilt als hij objecten herkent en automatisch zijn intelligentie inzet, nadat gebruikers ThinQ activeren met een knop op de zijkant van het toestel.

Notch

De G7 heeft een 6,1 inch scherm met 1440p-resolutie, en aan de voorkant een 8 megapixelcamera. Die zit in een zogenoemde notch, de scherminkeping die sinds de iPhone X plots opduikt op vrijwel elke nieuwe smartphone. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 845-chip met 4 GB RAM, en er is 64 GB opslagruimte. De batterij met 3000 mAh capaciteit kan draadloos worden opgeladen.

De ronde vingerafdrukscanner zit aan de achterkant, onder de dubbele cameralens. Het toestel een ouderwetse koptelefooningang en een nieuwerwetse usb-c-aansluiting. Net als bij de LG G6 en de V-serie is ook de G7 ThinQ voorzien van 32-bit quad-DAC-geluid. Daarmee kunnen gebruikers met een goede koptelefoon genieten van muziek in een hogere kwaliteit.

De G7 ThinQ draait Android Oreo is er in de kleuren zwart, grijs, blauw en donkerroze. Het is niet bekend of al die kleuren ook in Nederland beschikbaar zijn. Ook is een Nederlandse lanceerdatum nog niet duidelijk, net als de prijs van het toestel.