Amazon start met testen 3D-bodyscanner
Kleding op maat

Amazon start met testen 3D-bodyscanner

04-05-2018 10:12 Laatste update: 16:09

Amazon onderzoekt met behulp van een 3D-bodyscanner hoe lichamen gedurende een half jaar kunnen veranderen. De opmaat naar kledingadvies op maat?

Gedurende twintig weken worden de lichamen van de deelnemers aan het Amazon-onderzoek tien keer in een half uur in kaart gebracht met een 3D-bodyscanner. Zo hoopt Amazon, dat vorig jaar de New Yorkse startup Body Labs overnam, beter te begrijpen hoe lichamen in de loop van de tijd veranderen, schrijft The Wall Street Journal.

De technologie kan onder meer worden toegepast om consumenten een betere indruk te geven hoe een bepaald kledingstuk past. Daarmee kan Amazon niet alleen meer mensen verleiden om hun kledingaankopen online te doen, maar ook het aantal teruggestuurde kledingstukken terugbrengen, zo is het idee. Ook zou een 3D-image van iemands lichaam kunnen worden gebruikt om kledingstukken op maat te maken.

Dieet- en sportplannen

Amazon wil officieel niet reageren op de plannen met de 3D-bodyscanner. Volgens The Wall Street Journal moeten de deelnemers aan het onderzoek ook een enquête invullen waarin ze onder meer vertellen hoeveel hun gewicht het afgelopen jaar heeft gefluctueerd en wat hun dieet- en sportplannen voor de komende tijd zijn.

Volgens analisten van zakenbank Morgan Stanley zal Amazon dit jaar nog Walmart van de troon stoten als grootste kledingverkoper van de Verenigde Staten. Vorig jaar introduceerde het bedrijf ‘Prime Wardrobe’, een dienst waarbij klanten gratis een doos met mogelijke kledingstukken kunnen vullen.

Kledingstukken die de klanten bij nader inzien toch niet willen, kunnen ze kosteloos terugsturen. Het verwerken van dergelijke retourzendingen is een kostbare aangelegenheid voor online kledingverkopers.

Eind vorig jaar testte Miriam voor Bright een 3D-scanspiegel annex lingeriescanner: