Google laat smartwatches terugpraten
Hey, Google

Google laat smartwatches terugpraten

04-05-2018 08:06 Laatste update: 14:23

Google Assistent gaat op de slimme horloges met Wear OS antwoorden uitspreken.

Vorig jaar werd de Google Assistant al toegevoegd aan horloges met wat toen nog Android Wear heette. Ondertussen heet het besturingssysteem voor wearables Wear OS en wordt de functionaliteit beetje bij beetje uitgebreid.

Wear OS krijgt nu ook de contextgevoelige slimme suggesties van Google Assistant. Vraag naar het weer en je krijgt niet alleen de weersverwachting voor nu, maar ook de suggestie om het weer voor het komende weekeinde te zien.

Voorlezen

Wear OS gaat nu ook sommige antwoorden uitspreken via de ingebouwde speakers in horloges of via bluetooth-koptelefoons. Google geeft zelf als voorbeeld dat als je Google Assistant vraagt over je dag te vertellen dat je te horen krijgt hoe lang je reisduur naar werk is en wat er zoal aan afspraken staan in je agenda.

Wear OS ondersteunt nu ook op alle horloges Google Actions. Dat zijn koppelingen met apparaten of diensten die derde partijen kunnen ontwikkelen. Je kunt tegen je horloge zeggen dat hij de lichten uit moet doen, de thermostaat een graad lager moet zetten en de slimme voordeur op slot moet doen.

Amazon Alexa

Ondertussen zou Google Assistant via actions al met 5000 apparaten kunnen communiceren. Google is overduidelijk bezig een inhaalslag ten opzichte van Amazons slimme assistent Alexa, die ook al met duizenden apparaten kan communiceren. In januari werkte Google Assistant nog maar met 1500 apparaten samen.

Binnenkort spreekt Google Assistant ook Nederlands.