Probeer als eerste de nieuwe snufjes in de Peugeot 508
Branded

Probeer als eerste de nieuwe snufjes in de Peugeot 508

14-05-2018 21:01 Laatste update: 18-05-2018 18:11

Er wordt steeds meer bekend over de nieuwste Peugeot 508. Wat vooral steeds duidelijker wordt, is dat deze nieuwe GT klaar is voor de toekomst. En jij kan hem als eerste ervaren tijdens een exclusieve sneak preview.

Met alleen een strak design en wat tweaken aan je motor, kom je tegenwoordig natuurlijk niet meer weg als autofabrikant.  Een beetje auto van nu beschikt vooral ook over de juiste gadgets. En de nieuwe Peugeot heeft het allemaal. Mocht je ons niet geloven, maak dan vooral zelf kennis met deze high-tech bolide. Tijdens een exclusief event werd de 508 deze maand aan het publiek voorgesteld en Bright-lezers waren bij deze sneak peek. 

Veiligheid en coolness in één

De technische hoogstandjes en gadgets in de nieuwe Peugeot 508 zijn cool en strak vormgegeven, maar dragen bovenal bij aan de veiligheid op de weg. Zo introduceren ze voor het eerst Night Vision in modellen uit deze klasse.

Night Vision werkt met een infraroodcamera die in het donker of bij slecht zicht voetgangers voor de auto kan waarnemen.  Het systeem ziet maar liefst 250 meter verder dan de koplampen schijnen. Op een display in het dashboard, of beter gezegd de I-cockpit, zijn de beelden vervolgens te zien. Ook is de auto voorzien van een noodremsysteem dat zowel overdag als in het donker fietsers en voetgangers herkent. 

Dashboard van de toekomst

Wat de Franse autofabrikant betreft is het klassieke dashboard alweer eventjes verleden tijd. Net als eerdere modellen, wordt de 508 dan ook uitgerust met de zogenoemde I-cockpit. Een futuristisch dashboard voorzien van touchscreen, digitale aflezing en uiteraard is de cockpit helemaal te personaliseren. 

Daarbij is dit hypermoderne dashboard zo ingericht dat je als bestuurder ten alle tijden goed zicht op de weg houdt. Ook als je je Night Vision checkt of de autoradio harder wil zetten. En met leren afwerking en chromen elementen, ziet de cockpit er ook nog eens strak uit. 

In samenwerking met Peugeot